Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] bo źródła białka z których będzie korzystał to: piersi, tłuste ryby, jajka, czasem mięso czerwone węglowodany: głównie ryż, makaron, ziemniaki tłuszcze: tłuste ryby, orzechy włoskie/laskowe, migdały, żółtka jaj, oliwa. Do każdego posiłku warzywa. A coś z suplementacji polecasz? Bcaa, kompleks witamin i minerałów, magnez. Coś jeszcze do [...]
każdy by chciał żeby najwięcej poszło w mięśnie staraj się podbić ww ryż, kasze , ziemniaki, nie zapomniaj o tłuszczach przegryzaj orzechy włoskie laskowe czy migdały
Olej lniany też jest dobry. Orzechy włoskie lub laskowe zawierają co prawda inny zestaw kwasów tłuszczowych, ale też świetnie nadają się jako źródło zdrowych tłuszczy. Ostrowia to szybko wchłanialne białko, więc na noc jest kiepskim pomysłem. Twaróg/serek wiejski zawiera białko, które jest wolno trawione więc nadaje się na ostatni posiłek. [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] smaruje masełkiem rama i kładę na to szynkę ,pasztet ,ser oczywiście nie wszystko na raz potem idę do szkoły nie zabieram jedzenia ale zastanawiam się czy nie zabierać np orzechy włoskie laskowe marchewka jabłko itp. wracam do domu zjadam obiad zupę w zależności jaka jest na obiad zjadam drugie danie i do godziny 17 nic nie jem idę na siłownie [...]
[...] , a niektórzy nie więc jest to indywidualna kwestia. Ale po treningu nie dawaj tłuszczy , bo tak jak wcześniej napisałem spowalnia wchłanianie posiłku. A między którymi posiłkami masz treningi i co to za treningi ?? Z tłuszczy to najlepiej oliwę z oliwek , jajka, tłustych ryb np. łosoś i inne no i orzechy włoskie, laskowe czy arachidowe.
orzechy ziemne całkowicie out, źródło złej proporcji kwasów tłuszczowych, aflatoksyn. Są główną przyczyną zgonów alergicznych w USA Zamień na włoskie, laskowe, wiórki kokosowe, nerkowca itp. Białka z duzo max 2-2,5 g na kg brak warzyw Za dużo węgli jeśli LC a za mało tłuszczy
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
ja robie dokładnie jak ITE tylko kupuje owsiane i orkiszowe , dosaje rodzynki,migdały , orzechy włoskie i laskowe troche żurawiny i masz musli eleganckie
tłuszczy to masz pełno, oleje np oliwa z oliwek, wszelkie orzechy włoskie, laskowe, migdały, pestki dyni, do jajecznicy mzoesz dac plaster boczku pokroiony w kostkę i margaryna już zbędna.
[...] od chęci, czy czasu od osstatniego używania dodaję do dań, najczęściej jednak używam w takiej kolejności włoskie -> migdały -> pini -> laskowe -> nerkowce Co za metodyczny facet z Ciebie%-) ...Nawet orzechy segreguje co do kolejności ..No dobra, jak chcesz się tak bawić ;-D to u mnie : migdały->włoskie-> piniowe-> pestki dyni->słonecznik.8-)